Nieuws

Siemon behaalt Goud in EcoVadis ESG-beoordeling!

8 juli 2024 |

The Siemon Company, marktleider op het gebied van netwerkoplossingen en een van onze fabrikanten, heeft onlangs als eerste fabrikant in de sector de Gold status behaalt bij het duurzaamheidsplatform EcoVadis. Op haar beurt weer 's werelds belangrijkste aanbieder van duurzaamheidsbeoordelingen voor bedrijven.

Dit plaatst de organisatie in de top 5% van de meer dan 100.000 bedrijven die EcoVadis wereldwijd beoordeelt.

De strenge beoordelingsmethodologie van EcoVadis meet een breed scala aan criteria verdeeld over vier pijlers: Milieu, Arbeid en Mensenrechten, Ethiek, en Duurzame Inkoop. De beoordelingen van EcoVadis zijn gebaseerd op internationaal erkende duurzaamheidsnormen, waaronder de Tien Principes van het UN Global Compact, SBTi, ILO-conventies, GRI-normen, en ISO 14001, 45001, en 26000. Deze beoordelingen bieden een data-gedreven beoordeling van de prestaties van een bedrijf, samen met een duidelijke routekaart voor voortdurende verbetering.

“Deze gedenkwaardige erkenning vervult ons met enorme trots,” zegt John Siemon, voorzitter van de Raad van Bestuur van Siemon. “Het is een krachtige bevestiging van onze onwrikbare inzet voor duurzaamheidsexcellentie, verweven in elk aspect van onze operaties, van het ontwerp van onze producten tot zorgvuldige energie- en afvalbeheer in onze faciliteiten. De Gouden medaille is een direct resultaat van onze strategische vooruitgang naar onze ambitieuze duurzaamheidsdoelen. We zijn vastbesloten om de lat nog hoger te leggen bij de beoordeling van 2024.”

Met deze mijlpaal onderscheidt Siemon zich in de markt en is aantoonbaar de meest duurzame fabrikant van netwerkinfrastructuurcomponenten ter wereld!

Wij zijn dan ook trots op de samenwerking die wij al jaren hebben met Siemon en verheugd dat we onze klanten producten kunnen bieden met deze duurzame achtergrond.